Askerin Köşkü’nden Cumhur’un Sarayı'na

Gerçekten de ilklerin resepsiyonuydu.Öyle ki Cumhurbaşkanlığı Sarayına girince, görevlilere tebrik için nerede sıraya gireceğimizi sorduğumda, ”Doğrudan bahçeye geçebilirsiniz. Tebrigat...

Gerçekten de ilklerin resepsiyonuydu.
Öyle ki Cumhurbaşkanlığı Sarayına girince, görevlilere tebrik için nerede sıraya gireceğimizi sorduğumda, ”Doğrudan bahçeye geçebilirsiniz. Tebrigat kaldırıldı” karşılığını alınca, “İlklerin resepsiyonu” olduğunu anlamıştım.

Resepsiyon saatinde akşam namazının vakti de girmişti. Sarayın muhteşem camisi orada duruyor dediğinizi duyar gibiyim. Yok. Camiye gitmeye gerek kalmadı. Cumhurbaşkanlığı külliyesinde girişin hemen altında kadınlar ve erkekler için yapılmış iki mescit var. Abdest alma yerleri ve mescit özenle düzenlenmiş. Davetliler burada namazlarını eda ettiler.

CHP'den istifa eden İhsan Özkes de resepsiyondaydı. Camiye doğru yönelmişti. İhsan Hocaya mescitin yerini tarif ettik. Namazını kıldı. Tabi bunlar twit atmadan önceydi.
Resepsiyondaki ilklerden biri davetlilerin uzun kuyruklar oluşturduğu “Tebrigat” faslı yoktu. Hesap ettik, eğer Cumhurbaşkanı 1800 davetli ile tek tek tokalaşsaydı, 2.5 saat ayakta durmak zorunda kalacaktı.

Cumhurbaşkanlığı'ndaki bir resepsiyonda ilk kez Kur'an-ı Kerim okundu. Ruhum dinlendi.
Şehitlerimizin arkasından dua edilir, Kur'an-ı Kerim okunur. Cumhurbaşkanı da onu yaptı. 30 Ağustos adı üstünde Zafer Bayramımız. Şehitlerimiz var. Şimdiye kadar Kur'an-ı Kerim okunmaması bir eksiklikti. Allah'a şükür Türkiye'de çok şey aşıldı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Adım adım PKK’ya harekât geliyor 18 Mart 2024 | 1.648 Okunma Hilmi Başkan Ferrero savaşını kazandı 15 Mart 2024 | 1.044 Okunma İmamoğlu bu paraların kaynağı ne 14 Mart 2024 | 2.296 Okunma CHP parayı kuruşu kuruşuna ödemiş 13 Mart 2024 | 3.311 Okunma CHP’nin İstanbul anketi kaybetme telaşını mı gösteriyor 12 Mart 2024 | 3.538 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar