Cumhurbaşkanının kafasındaki formül

9 Temmuz tarihli, “HDP'ye kaç bakanlık düşecek” başlıklı yazıda, “Bir ihtimal daha var” demiştik.O ihtimal Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çin'den Endonezya'ya geçerken ipuçlarını...

9 Temmuz tarihli, “HDP'ye kaç bakanlık düşecek” başlıklı yazıda, “Bir ihtimal daha var” demiştik.
O ihtimal Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çin'den Endonezya'ya geçerken ipuçlarını verdiği ihtimaldi.
Cumhurbaşkanı daha önce bir azınlık hükümetinin çözüm olamayacağını, güçlü bir hükümetin gerekli olduğunu söylemişti. Kendisine bu sözleri hatırlatıldığında ise, “Benim karşı olduğum kalıcı azınlık hükümetidir. Seçime götürmek kaydıyla bir azınlık hükümeti pekala mümkündür. Kendisine görev verilen bir partiye diğer bir partinin veya partilerin dışarıdan destek vermesi suretiyle oluşturulacak bir azınlık hükümeti ülkeyi seçime götürebilir” karşılığını verdi.
Bu cevapla birlikte bir kez daha netleşti ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tekrar seçim' istiyor. Buraya kadar olanlar bir sır değil. Cumhurbaşkanı'nın 7 Haziran gecesinden itibaren erken seçim istediği biliniyordu.
Hatta kulisler, Başbakan Davutoğlu koalisyon istiyor Cumhurbaşkanı ise erken seçim yanlısı şeklindeki değerlendirmelerle yankılanmıştı.
Cumhurbaşkanı “Tekrar seçim”in zorlanması yanlısıydı ama bu nasıl olacaktı? Pekala erken seçim şartıyla kurulacak bir koalisyon hükümeti olabilir ya da 45 gün içinde hükümet kurulamazsa AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin milletvekili sayısına göre temsil edildiği bir seçim hükümeti kurulabilirdi.
“Bir ihtimal daha var” paylaştığımız kulis bilgisi de tam bu konuyla ilgiliydi.
Erdoğan, parti liderlerine “Egolarınızı bir kenara bırakın” diye seslendi. Türkiye'nin güçlü bir hükümete ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.204 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 701 Okunma Bu kez anketten farklı sonuçlar çıktı 11 Nisan 2024 | 1.952 Okunma Özgür Özel İmamoğlu’nu rahatsız Yavaş’ı mutlu etti mi 10 Nisan 2024 | 722 Okunma İYİ Parti’de sürprizler var 09 Nisan 2024 | 589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar