Demirtaş, Gerry Adams olsaydı

Tony Blair, Gerry Adams'ın elini sıktığı için kadınlar, bir teröristin elini sıktı diye plastik eldivenler takarak protesto etmişlerdi.Tany Blair ile Gerry Adams el ele verdiler, tarihe, “Hayırlı Cuma' olarak geçen...

Tony Blair, Gerry Adams'ın elini sıktığı için kadınlar, bir teröristin elini sıktı diye plastik eldivenler takarak protesto etmişlerdi.
Tany Blair ile Gerry Adams el ele verdiler, tarihe, “Hayırlı Cuma' olarak geçen anlaşmayı imzalamışlardı.

Türkiye'nin en büyük eksikliği HDP hiçbir zaman bir Sin Fein, Selahattin Demirtaş ise hiçbir zaman Gerry Adams olamadı. Demirtaş bırakın Gerry Adams olmayı yüzde 13'ün bile hukukunu koruyamadı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve 7 Haziran'da Türkiyelileşme açılımı nedeniyle kendisine oy veren milyonları değil, savaş talimatları yağdıran Cemil Bayık'ı tercih etti. Oysa Bayık, tek yanlı ateşkesi bitirdiğini, savaş startını verdiğini açıkladığı gün, “Ne yapıyorsunuz biz Türkiyelileşme istiyoruz” deseydi bugün kahramandı.

Selahattin Demirtaş, Gerry Adams olsa inanın ki hikaye çok farklı olurdu.
Sinn Fein çözüm sürecini sabote etmek isteyen İRA'yı, Gerry Adams liderliği üzerinden terör yanlılarına engel oldu. İngiltere barışa böyle ulaştı. Tabi o dönem ABD Başkanı olan Bill Clinton'un katkılarını unutmamak lazım. Tony Blair, “Clinton kimi zaman benden daha çok çaba sarf ediyor ve tıkandığımız anlarda devreye giriyordu” diyerek tarihe not düşüyordu.
Biz çözüm sürecini milli bir proje olarak yürüttük. Sabote edilen Oslo sürecinde İngilizlerden dersimizi aldığımız için, PKK'dan gelen ABD'nin üçüncü göz tekliflerine kuşkuyla yaklaştık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.233 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.291 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.870 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.260 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar