Yeni dönemin kodları

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu, operasyonları yeni bir süreç olarak isimlendirdi. Başbakan, "Bu noktasal bir operasyon değil, bu bir süreçtir" dedi. Sadece yeni bir süreç değil, yeni bir döneme...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu, operasyonları yeni bir süreç olarak isimlendirdi. Başbakan, "Bu noktasal bir operasyon değil, bu bir süreçtir" dedi. Sadece yeni bir süreç değil, yeni bir döneme girildi.
Türkiye, başta ABD olmak üzere Batı dünyası ile ilişiklerini yeniden tanzim ediyor. IŞİD'le mücadelede önemli bir rol üstleniyor. Yürütülen çözüm süreci nedeniyle operasyon yapılmaması yönündeki konsept terk edilerek, PKK'ya yönelik operasyonlar başlatıldı.
Hem de 1 hafta öncesine göre yeni durumla karşı karşıyayız. Türkiye artık DEAŞ'la silahlı mücadele eden cephede yerini aldı. Yeni bir kulübe girdi.
1-IŞİD'le mücadelede aktif katılım.
2-PKK'yla etkin müdahale.
3-DHKP-C'ye yönelik operasyonlar.
Türkiye ilk kez aynı anda iki ayrı ülkedeki hedefleri vurdu. Irak'ta PKK kampları, Suriye'de ise DEAŞ'a yönelik hedefler imha edildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın tarihindeki en büyük operasyonlardan biri gerçekleştirildi. Aynı anda hem Irak hem Suriye'ye yönelik kara operasyonları gerçekleştirildi. Uzun namlulu toplarla bölge ateş altında tutuldu.
Uzun süredir operasyonlara maruz kalmayan PKK, hem Kandil hem Zap Kampının vurulmasıyla birlikte bir travma yaşadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 917 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.289 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.870 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.256 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar