Pensilvanya ziyaretini bir de benden dinleyin

En son Bakanlar Kurulu toplantısından sonra 27 Nisan akşamı Başbakan Davutoğlu, bakanlara eşli olarak yemek vermişti.O yemekten birkaç enstantane yansıtmak istiyorum. AK Parti'deki siyaset kültürünü yansıtması...

En son Bakanlar Kurulu toplantısından sonra 27 Nisan akşamı Başbakan Davutoğlu, bakanlara eşli olarak yemek vermişti.
O yemekten birkaç enstantane yansıtmak istiyorum. AK Parti'deki siyaset kültürünü yansıtması açısından, orada yapılan konuşmaların önemli olduğuna inanıyorum.

AK Parti seçimlere gidiyor. Üç dönem kuralı nedeniyle yemeğe katılan bakanların önemli bir kısmı milletvekili adayı değil. 7 Haziran günü itibariyle milletvekillikleri de sona erecek.
Bu isimler AK Parti'yi ortaya çıkaran “Erdemliler hareketi”nden geliyorlar. Bülent Arınç, Mehdi Eker, Faruk Çelik gibi Erdoğan'ın yol arkadaşları var. Mahalle muhtarlıklarındaki değişimde dahi büyük olayların yaşandığı ülkemizde, siyasette, ”Özgül ağırlık” sahibi bu isimler, nefislerini “Ayaklarının altına” alma fazileti göstererek, aktif siyasi hayattan en azından şimdilik olmak kaydıyla çekiliyorlar. O insanlar da etten kemikten ibaret. O insanlar da nefis taşıyorlar. Belli ki o anda bir siyasi hırs olmasa bu işi yapmaları mümkün değil. Ama onlar, ”Dava” diyorlar. İlk olarak yola çıktıklarında, kendilerine, ”Erdemliler hareketi” ismini verdikleri gibi aktif siyasete bir dönemlik ara verirken de siyasi erdemliliğin örneklerinden biri sergiliyorlar. Bu çok kolay olan bir iş değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 2.489 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.155 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 492 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.193 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar