Teknoloji bağımlılığı alarm veriyor ama bu kimin umurunda!

Teknoloji bağımlılığı, dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de özellikle çocukları tehdit eden alışkanlıkların en başında geliyor. Bugüne kadar uyuşturucu ve alkollü içeceklerle...

Teknoloji bağımlılığı, dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de özellikle çocukları tehdit eden alışkanlıkların en başında geliyor.

Bugüne kadar uyuşturucu ve alkollü içeceklerle mücadele eden Yeşilay’ın da teknoloji bağımlılığını ilk sıraya alması durumun vahametini gösteriyor.

Teknolojiye karşı mıyız?

Kesinlikle hayır!

Ama içeriği, kullanım alanları ve kullanım süresi çok önemli!

Doğru kullanıldığında, sonsuz yararlar sağlayabileceği gibi, yanlış ve sınırsız kullanıldığında, her şeyden önce, sizi hayattan kopartıyor.

Televizyon ve bilgisayar bağımlılığı derken, şimdi, adeta, sosyal medyanın esiri haline gelen on milyonlar var.

Dünya geneline baktığınızda, bilişim teknolojilerini üreten ülkelerde, internet, sosyal medya, mobil telefon kullanım süreleri bizdekinin çok altında.

Peki, bu durum, onlarda niye öyle de bizde niye böyle?

Sosyolojik açıdan enine boyuna araştırılması gereken bir konu.

Hem de başta üniversiteler olmak üzere her yerde.

Bu kervana TBMM’nin de katılması sevindirici bir durum.

CHP Grup Başkan Vekili, Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya, siyasetin de duyarsız kalmadığını gösterdi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın cevaplaması için bir dizi soru sordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Köy Enstitüleri ve öğretmen atamaları 19 Nisan 2024 | 238 Okunma Değişim şart ama nasıl bir değişim? 17 Nisan 2024 | 207 Okunma Mesleksizlik!.. 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Eğitimin geneli ve yabancı öğrenciler 12 Nisan 2024 | 118 Okunma Bayram keyfini yaşayamayanlar 10 Nisan 2024 | 60 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar