Bir okuldan ne bekliyoruz?

Pek çok konuda olduğu gibi, pek çok okulda veli memnuniyeti maalesef dibe vurmuş durumda.Anaokulundan üniversiteye, en iyi diye bildiğimiz okulların velileri bile mutsuz.Bu durum sadece bizde mi böyle? Hayır!Dünyanın hemen her yerinde...

Pek çok konuda olduğu gibi, pek çok okulda veli memnuniyeti maalesef dibe vurmuş durumda.
Anaokulundan üniversiteye, en iyi diye bildiğimiz okulların velileri bile mutsuz.
Bu durum sadece bizde mi böyle?


Hayır!
Dünyanın hemen her yerinde, eğitim sisteminden ve eğitim kurumlarına karşı ciddi bir memnuniyetsizlik var.
Çünkü dünün eğitim kurumları ve eğitim sistemleri bugünün öğrencisine demode geliyor.
Teknolojinin daha ilkokuldan itibaren öğrencileri esir alması, öğretmen ve velilerin, teknolojiye bu kadar aşina olmaması, daha da önemlisi, öğrencilerin okulda öğrendiklerinden çok daha fazlasını dijital ortamda bulması, tüm dengeleri altüst etti.
Örneğin elinde kitap değil de akıllı telefon olan bir öğrenci, sadece öğretmenleri değil anne babaları da rahatsız ediyor.
İşte bu yüzden, bugünün koşulları göz önünde bulundurularak eğitimin yeniden şekillendirilmesi gerekiyor. Yoksa mutsuzluk daha da derinleşecek.
Şu sıralar çok sayıda veli, okulundan memnun olmadığı için yeni okul arayışı içinde.
Sanıyorlar ki bir başka okula gittiklerinde daha mutlu olacaklar.
Oysa değişen hiçbir şey olmayacak.
Çünkü mevcut okullarındaki sıkıntıların çok önemli bir bölümüyle gittikleri okullarda da karşılaşacaklar ve çocuklarının dijital bağımlılığında, okula ve derslere bakış açısında çok da büyük değişiklikler olmayacak.
Peki, öğretim kurumları, eğitime yön verenler ya da iktidarlar yani politikacılar, bu durumun farkındalar mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müthiş bir dernek ve 5. Sanayi Devrimi (2) 24 Nisan 2024 | 204 Okunma 4. Sanayi Devrimi, bir dernek ve bir kıvılcım (1) 21 Nisan 2024 | 72 Okunma Köy Enstitüleri ve öğretmen atamaları 19 Nisan 2024 | 259 Okunma Değişim şart ama nasıl bir değişim? 17 Nisan 2024 | 211 Okunma Mesleksizlik!.. 14 Nisan 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar