ÖSYM yine çok üzdü!

Mini minnacık hatalar ya da gecikmeler yüzünden eğer gençlerin hayatı zehir ediliyorsa, devasa hatalar yapan ÖSYM’nin kapısına çoktan kilit vurulmalıydı! ÖSYM, dün yine, binlerce aileyi perişan etti... YGS ile...

Mini minnacık hatalar ya da gecikmeler yüzünden eğer gençlerin hayatı zehir ediliyorsa, devasa hatalar yapan ÖSYM’nin kapısına çoktan kilit vurulmalıydı! ÖSYM, dün yine, binlerce aileyi perişan etti... YGS ile ilgili ilk değerlendirmeler, soruların önceki yıllara göre daha kolay olduğu yönündeydi.

Görünen o ki, ÖSYM de, MEB gibi, herkesin ağzına bir parmak bal çalacak!

Ama böylesi sıralama sınavlarında başarı ne kadar yükselirse yükselsin, adayların çok önemli bir bölümü yine açıkta kalacak. Dün akşama kadarki değerlendirmeler, Matematik, Fizik ve biraz da Tarih soruları dışında, adayların çok zorlamadığı yönünde. Ama asıl izlenimler, hafta içerisinde netleşecektir.

İki milyonu aşkın adayın yarıştığı YGS’de en büyük sıkıntı, 9.45 kuralında yaşandı. Bu yüzden pek çok aday sınava giremedi. Çocuklarına ya da arkadaşlarına eşlik eden refakatçiler de dün eziyet çekti. Yağmur nedeniyle, kapı önünde saatlerce zor saatler yaşadılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atama, obezite ve boşvermişlik 26 Nisan 2024 | 187 Okunma Müthiş bir dernek ve 5. Sanayi Devrimi (2) 24 Nisan 2024 | 204 Okunma 4. Sanayi Devrimi, bir dernek ve bir kıvılcım (1) 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Köy Enstitüleri ve öğretmen atamaları 19 Nisan 2024 | 262 Okunma Değişim şart ama nasıl bir değişim? 17 Nisan 2024 | 211 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar