Üniversite de susarsa kim konuşacak?

Üniver- sitelerin sessizliği hiç de iyiye alamet değil.Neredeyse hiçbir konuda görüş beyan etmiyorlar.Ne iyi diyorlar, ne de kötü!Oysa bilim demek, sorgulamak demek! Sorgulan- madan, konuşmadan, eleştiri ya da beğeni ortaya...

Üniver- sitelerin sessizliği hiç de iyiye alamet değil.
Neredeyse hiçbir konuda görüş beyan etmiyorlar.
Ne iyi diyorlar, ne de kötü!
Oysa bilim demek, sorgulamak demek!


Sorgulan- madan, konuşmadan, eleştiri ya da beğeni ortaya koymadan doğru ya da yanlışı nasıl bulacağız?
Üniversitenin herhangi bir konuda görüşü yoksa ya da var da söylemiyorsa, diğer kurumlar ne yapsın!
Üniversitelerin bu sessizliği, iktidarıyla, muhalefetiyle, hocasıyla, öğrencisiyle, YÖK’üyle, rektörüyle, herkesi zan altında bırakıyor.
Bir baskı var da ondan mı konuşmuyorlar yoksa bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyerek her şeyden uzak mı duruyorlar, belli değil.
Ortada bir gerçek var ki üniversiteler suskun hem de çok suskun.
Örneğin onca eğitim fakültesi var, müfredat programı tartışılıyor, biri bile ağzını açmıyor.
Ülkenin en önemli meselesi haline gelen referandum ve anayasa değişikliği konusunda, öyle ya da böyle görüş açıklayan yok gibi!
Ekonomide, dış politikada, terör ve bölgesel krizler hakkında tavır sergileyene ya da herhangi bir araştırma yapana rastlamak da çok kolay değil.
Hadi bazı konular politik ve riskli, peki ya dünyanın en önemli sorunu haline gelen göçler konusuna niye hiç kafa yormuyorlar.
Dünya üniversitelerinde, bu konuda çok ciddi araştırmalar yapılırken, göçten en fazla etkilenen ülke haline gelen bizde niye hiç göçün yarattığı sorunlar üzerine derinlemesine incelemeler söz konusu değil!
Acaba üniversiteler susarak bir şey mi anlatmaya çalıyorlar!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Milli Eğitim Şûrası? 24 Mart 2024 | 173 Okunma Eğitime sahip çıkan yok mu? 22 Mart 2024 | 442 Okunma YÖK bindiği dalı kesiyor 20 Mart 2024 | 826 Okunma Devlet kapısı yine revaçta! 17 Mart 2024 | 105 Okunma Üniversite sevdası sona mı eriyor? (3) 15 Mart 2024 | 915 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar