Okulsuz eğitim

Eğitim sistemimizi ciddiye almıyorsunuz ama geleceği çok önceden gördüler! Fütüristler, fazla değil, 20 yıl içinde, eğitimin dört duvardan kurutulacağını, sınıf, okul, kampus kavramlarının...

Eğitim sistemimizi ciddiye almıyorsunuz ama geleceği çok önceden gördüler!

Fütüristler, fazla değil, 20 yıl içinde, eğitimin dört duvardan kurutulacağını, sınıf, okul, kampus kavramlarının değerini kaybedeceğini söylüyorlar. Yani öğretmen ve okula dayalı klasik eğitimin yerini, içinde robotların da, yapay zekânın da olacağı sanal eğitimin alacağını söylüyorlar.


Bizimkiler de, bu öngörüleri, çok önceden gördükleri için, biraz da “Şu okullar olmasa Maarifi ne güzel idare ederdim” diyen Osmanlı Nazırı’nı yanlış anladıklarından olsa gerek, okulsuz eğitime çok önceden başladılar ve bu konuda dünya liderliğine soyundular!

Çin’den sonra okulsuz eğitimde, yani açık ve uzaktan eğitimde iki numarayız!..

Öğrenci sayımız, üniversitelerde, örgün öğretime gidenleri aştı. 6 milyon yükseköğrenim öğrencisinin yarıdan fazlası açık öğretimde. Uzaktan eğitime devam edenlerin sayısı da hızla artıyor!

Daha da komiği, zorunlu temel eğitimdeki açık öğretim öğrencilerinin sayıları da artık milyonlarla telaffuz edilmeye başlandı ki, dünyanın bir başka yerinde böylesine bir örnekle karşılaşamazsınız.

Açık ve uzaktan öğretim, dünya genelinde, çalışmak, meslek değiştirmek ya da farklı bilgiler edinmek isteyen ya da zorunda kalan yetişkinler için geliştirilen bir sistemken, biz de daha çok, okuma çağındaki öğrencilere yönelik hale geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitim = Statüko 29 Mart 2024 | 80 Okunma Güsel Abla’sız TEV, eğitimde devamlılık 27 Mart 2024 | 65 Okunma Milli Eğitim Şûrası? 24 Mart 2024 | 175 Okunma Eğitime sahip çıkan yok mu? 22 Mart 2024 | 442 Okunma YÖK bindiği dalı kesiyor 20 Mart 2024 | 832 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar