Öğrenciye batık banker muamelesi

Mali suçların neredeyse hemen hepsinin affedildiği bir ortamda, öğrenim harcını yatıramadığı için bir öğrencinin kaydının yenilenmemesi ya da üniversiteyle ilişiğinin kesilmesi kabul edilemez. Alt...

Mali suçların neredeyse hemen hepsinin affedildiği bir ortamda, öğrenim harcını yatıramadığı için bir öğrencinin kaydının yenilenmemesi ya da üniversiteyle ilişiğinin kesilmesi kabul edilemez. Alt tarafı kaç lira ki, o kadarını da yatıramıyorlarsa üniversitede ne işleri var diyenler mutlaka çıkacaktır.


Ama hiçbir şey dışarıdan görüldüğü gibi değildir, bazen birkaç yüz lira bile, ödenemeyecek kadar, çok büyük bir para haline gelebiliyor. Ailesinden para gelmediği için çalışmak zorunda kalan ve bu yüzden üniversite hayali suya düşen on binlerce genç var. Parası olanların istediği üniversiteye girdiği bir ortamda, parasızlık nedeniyle okuyamamak çok acı!İşte bu olmamalı.

Hemen her gün öylesi çarpıcı örnekler geliyor ki, yüreğiniz sızlıyor. Örneğin, ailesinin hali vakti yerindeyken, devletten hiçbir katkı almadan yoluna devam eden öğrencilerin durumu!Ekonomik kriz nedeniyle, bir anda her şeylerini kaybedip, tutunacak dalları olmadığı için okullarını bırakmak zorunda kalabiliyorlar… Hiç ama hiç kimsenin öğrenim hakkı, parasızlık nedeniyle, engellenmemelidir.Devletin de, hükümetin de görüşü bu yöndeyken, hâlâ öğrenim ücretini yatırmadı diye kayıt yenilenmemesini anlamak mümkün değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atama, obezite ve boşvermişlik 26 Nisan 2024 | 191 Okunma Müthiş bir dernek ve 5. Sanayi Devrimi (2) 24 Nisan 2024 | 204 Okunma 4. Sanayi Devrimi, bir dernek ve bir kıvılcım (1) 21 Nisan 2024 | 77 Okunma Köy Enstitüleri ve öğretmen atamaları 19 Nisan 2024 | 262 Okunma Değişim şart ama nasıl bir değişim? 17 Nisan 2024 | 212 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar