En iyi, en girişimci üniversite kriterleri?

Hafta içerisinde, üniversi telerimizin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi yayınlandı. YÖK ve TÜİK’in yanı sıra...

Hafta içerisinde, üniversi telerimizin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi yayınlandı.


YÖK ve TÜİK’in yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, KOSGEB, TPE, TTGV, TÜBA ve üniversitelerin de katkı sağladığı liste, kamuoyundan çok da ilgi görmedi.

Çünkü asıl önemli olan, listeye giren bu üniversitelerin ülkemize, evrensel bilime, endüstriye katkılarıydı ama ya olmadığı için ya da yeterince iyi anlatılamadığından fazla ses getirmedi.

Prof. Dr. Musa Pınar, ABD’de görev yapıyor ve bu konulara ciddi anlamda kafa yoruyor. Anlattıkları ise çok ilginç. Söz önce onda:

Performans ölçümü?

İlgili yazınızı dikkatlice okudum.

Bahsi geçen kurumların, üniversitelerin girişimcilik performansını nasıl bir kritere göre değerlendirdiklerini merak ettim.

Bana göre, üniversitelerin ilk ve en önemli görevi, ürünleri olan öğrencileri 4 yıl boyunca eğiterek veya onlara değer katarak iş dünyasına hazırlamaktır.

Onun için en önemli kriter, işe giren mezunların iş dünyasında katkıları, çalıştıkları firmaların başarısı ve onların orada gösterdikleri girişimcilik performansıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Güsel Abla’sız TEV, eğitimde devamlılık 27 Mart 2024 | 64 Okunma Milli Eğitim Şûrası? 24 Mart 2024 | 175 Okunma Eğitime sahip çıkan yok mu? 22 Mart 2024 | 442 Okunma YÖK bindiği dalı kesiyor 20 Mart 2024 | 830 Okunma Devlet kapısı yine revaçta! 17 Mart 2024 | 106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar