Milli Hata Bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl, sınavlarda tam anlamıyla çuvalladı. Hatasız sınav yapamadığı gibi puanları da hatasız hesaplayamadı. Halen devam etmekte olan tercihler ve sonrasında gerçekleşecek...

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl, sınavlarda tam anlamıyla çuvalladı. Hatasız sınav yapamadığı gibi puanları da hatasız hesaplayamadı. Halen devam etmekte olan tercihler ve sonrasında gerçekleşecek kayıtlar aşamasında da ciddi anlamda kaos yaşanacağının sinyalleri geliyor.

Son tartışma konusu ise seçmeli dersler.
MEB bu konuda da hata yaptığını ve puanları yeniden hesapladığını ve yerleştirmelerin ona göre yapıldığını hatırlatarak, velilere her yazılana, her duyduklarına inanmamaları önerisinde bulundu. Ama öyle bir noktaya gelindi ki, veliler artık MEB’in açıklamalarına inanmıyor! Çünkü ne söylese tam tersi çıkıyor.
İşte MEB’in, puanların yeniden hesaplanmasına yönelik son açıklaması:

Puanlar yeniden hesaplandı
“2014-2015 yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sürecinde ikinci dönem gerçekleştirilen sınavda bir sorunun iptaline ilişkin 26.06.2015 tarihli yargı kararı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olması gereken öğrencilerin talepleri, seçimlik ders notlarını sisteme girmekte sorun yaşayan öğretmenlerimizin istekleri ve notlara yönelik yasal süresi içinde yapılan itirazlar doğrultusunda Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş kapsamındaki yerleştirmeye esas puanlar (YEP) güncellenerek e-okul sistemine yüklenmiştir...”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Köy Enstitüleri ve öğretmen atamaları 19 Nisan 2024 | 230 Okunma Değişim şart ama nasıl bir değişim? 17 Nisan 2024 | 207 Okunma Mesleksizlik!.. 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Eğitimin geneli ve yabancı öğrenciler 12 Nisan 2024 | 117 Okunma Bayram keyfini yaşayamayanlar 10 Nisan 2024 | 60 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar