İşsizlik, işsizlik yine işsizlik!..

İşsizlik konusunda o kadar çok yazdım ki artık gına geldi diyenler olabilir. Haklılar ama benim de çok ciddi gerekçelerim var.Türkiye’nin neresine gidersek gidelim karşımıza çıkan en önemli sordun...

İşsizlik konusunda o kadar çok yazdım ki artık gına geldi diyenler olabilir. Haklılar ama benim de çok ciddi gerekçelerim var.
Türkiye’nin neresine gidersek gidelim karşımıza çıkan en önemli sordun işsizlik. Son bir aydır onlarca kentimizi gezdim. Gezmeye devam ediyorum.

Hele ki seçim turu için gezdiğim illerde, halkı dinlediğimizde, hele hele gençlerle sohbet ettiğimizde, söz dönüp dolaşıp işsizliğe geliyor.
İşte bu yüzden henüz vakit varken, siyasilerin, işsizlik konusunda daha ciddi projeler üretmeleri gerekiyor.
Nereye giderseniz gidin, aklınıza gelen tüm seçenekleri peş peşe sıralayın ve “Sizin için en önemli sorun hangisi?” diye sorun.
Karşınıza ilk sırada hep işsizlik çıkıyor.
Arada bir “Benim yerime yarınki yazıyı siz yazsaydınız başlığı ve içeriği ne olurdu?”, “Bugünkü gazeteyi siz yapıyor olsaydınız, manşetiniz ne olurdu?” diye soruyorum, onların başlığı da tıpkı benimki gibi oluyor.
Cevaplar hep aynı işsizlik ve hayat pahalılığı...
Bu da, gençleri ve özellikle de, gözleri önünde mum gibi eriyen çocukları nedeniyle anne babaları kahrediyor...
5 gençten biri işsiz
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, işsizlik oranı hâlâ çok yüksek ve giderek artıyor.
Rakamlar ise iktidara ve muhalefete göre çok farklı.
Kimi azaltıyor, kimi de abartıyor.
Ama gerçek olan bir şey var ki, o da hemen hemen her evde en az bir işsizin olduğu...
Bir de kayıtsız işsizler var.
Örneğin dershanelere ve diğer kurslara gidip hâlâ öğrenci gözükenleri de hesaba kattığınızda, karşımıza korkunç rakamlar çıkıyor.
İşin garibi, eğitimli işsizlerin sayısı giderek artan boyutlara ulaşıyor. Yani çok zor koşullarda mücadele verip üniversiteyi bitirenleri, işsizlikle ödüllendiriyoruz!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Güsel Abla’sız TEV, eğitimde devamlılık 27 Mart 2024 | 64 Okunma Milli Eğitim Şûrası? 24 Mart 2024 | 175 Okunma Eğitime sahip çıkan yok mu? 22 Mart 2024 | 442 Okunma YÖK bindiği dalı kesiyor 20 Mart 2024 | 830 Okunma Devlet kapısı yine revaçta! 17 Mart 2024 | 106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar