Vah CHP vah!..

CHP’nin oylarında bir yükselme oldu ya, pek çoğu, daha şimdiden havaya girmiş.Hele hele paraşütle yönetimde yer kapan ve liste başına oturanların havasından hiç geçilmiyor. Daha milletvekili bile olmadan bakan...

CHP’nin oylarında bir yükselme oldu ya, pek çoğu, daha şimdiden havaya girmiş.
Hele hele paraşütle yönetimde yer kapan ve liste başına oturanların havasından hiç geçilmiyor. Daha milletvekili bile olmadan bakan oldum havasına girmişler ki, hiç sormayın!

Allah, Kılıçdaroğlu’na ve kırk yıllık CHP’lilere sabır versin...
Görünen o ki, olası bir CHP iktidarında, CHP’nin kurdu, şipşak CHP’liler olacak.
CHP, bunun çok örneklerini gördü. Ama belli ki hâlâ ders almamış. Yoksa, paraşütle birilerini, hiç hak etmedikleri yerlere oturtur muydu? Hadi oturttu, hiç olmazsa, partiye ve oturdukları makama saygı duyan birileri olsaydı!..
Siyaset zor zanaat!
Dışarıdan bakıldığında siyaset kolay bir iş ve bir rant kapısı olarak algılanır.
İçlerinde bu tanıma uyanlar yok mu, elbette var.
Hangi sektörde yok ki? Ama işini hakkıyla yapan siyasetçilere de şapka çıkartmak gerekir. Çünkü hem gece gündüz çalışırlar hem de kazandıklarından çok daha fazlasını harcarlar. Mütevazılık derseniz, en mütevazı olanlar, hep, siyasetin en fazla kahrını çekenlerdir.
Şipşak siyasetçiler gibi burunları hiç havada değildir. Örnek mi istiyorsunuz alın Demirel’i...
Bir siyasetçinin gelebileceği tüm makamları gördü.
Bir siyasetçinin yaşayabileceği tüm engellere maruz kaldı.
Ve 50 yıllık yaşantısında zerre kadar değişiklik yok.
Güler yüz, hoşgörü, hatırşinaslık ve en önemlisi de hizmet aşkının hâlâ en fazlası onda...
Hemen her meslekte olduğu gibi siyasete de, tabandan adım adım yükselerek girenlerden daha fazlası, hep tepeden girenlerden oluşmuyor mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atama, obezite ve boşvermişlik 26 Nisan 2024 | 93 Okunma Müthiş bir dernek ve 5. Sanayi Devrimi (2) 24 Nisan 2024 | 204 Okunma 4. Sanayi Devrimi, bir dernek ve bir kıvılcım (1) 21 Nisan 2024 | 73 Okunma Köy Enstitüleri ve öğretmen atamaları 19 Nisan 2024 | 260 Okunma Değişim şart ama nasıl bir değişim? 17 Nisan 2024 | 211 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar