Osman Altınışık Kimdir?

Karadenizli bir ailenin çocuğu... Trabzon’un Beşikdüzü ilçesine bağlı Ağaçlı Köyü’nden Düzce’nin Kaynaşlı ilçesine yıllar önce göç etmişler. Sülale ‘Hacısüleymanoğlu’ olarak anılır... 

22.12.1967 tarihinde Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini Kaynaşlı’da, liseyi Düzce Endüstri Meslek Lisesi Yapı Ressamlığı bölümünde tamamladı. Öğrencilik yıllarındaki fotoğraf tutkusu Altınışık’ın gazetecilik yolunda ilk adımı oldu. Ardından Anadolu Üniversitesi’nden mezun oldu. Bir dönem Bolu Bölgesi’nde futbol hakemliği yaptı. 

Tercüman Gazetesi, Türkiye Gazetesi, Foto Spor, İhlas Haber Ajansı, TV5 Televizyonu, Star Gazetesi, Akdeniz Televizyonu, Sabah Gazetesi gibi kurumlarda muhabir, foto muhabiri, kameraman, editör, şef, haber müdürü, yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni, yayın koordinatörü gibi görevlerde bulundu. İhlas Haber Ajansı Bolu büro Şefi olarak uzun süre görev yaptı. Ajansın Antalya kurucu bölge müdürlüğünü görevinde bulundu. İHA’nın Yazılı Haberler Müdürlüğü’nü yaptı. Marmara ve Düzce depremlerinde bölge koordinatörlüğünü yürüttü. Deprem bölgesinde en uzun süre çalışan gazeteci oldu. 

Birçok gazete, dergi ve internet sitelerinde makaleleri yayımlanan Altınışık, havacılık sektöründe de uzman yazılarıyla tanındı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Antalya Gazeteciler Cemiyet, Ekonomi Gazeteciler Derneği, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Ankara Gazeteciler Cemiyeti gibi meslek örgütlerinin üyesi olan Altınışık, Bolu’da görev yaptığı dönemde Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreterliği görevinde bulundu. Meslek örgütlerinden aldığı haber, fotoğraf ve kamera çalışmalarında ödülleri bulunuyor. “Renklerin Dünyası Mısır” ve “Irak değil yanı başımız” isimli iki belgesel çekti. 

Avrupa Birliği ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyalogu’nun Geliştirilmesi Mesleki Örgütler kapsamında hazırlanan PRESS ACADEMY ANTALYA proje ekibinde yer aldı. Projenin koordinatörlüğünü yürüttü. Halen Sabah Gazetesi Ankara eki yayın yönetmenliği görevini sürdürüyor. 

Sürekli Basın Kartı sahibi olan Altınışık, evli 2 çocuk babası. İlk göz ağrım dediği Emre İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi (Radyo, Televizyon Sinema Bölümü) mezunu, Enver Eren ise Uluslararası Antalya Üniversitesi elektrik elektronik bölümü öğrencisi. Altınışık’ın, ‘Haberin Seyir Defteri’ isimli birde kitabı bulunuyor.

BAZI YAZILARI
Arakanlı Müslümanları nasıl kurtaralım? 21 Şubat 2017 | 303 Okunma Yatırımların da başkenti… 06 Şubat 2017 | 172 Okunma Aksaray, Gaziantep ve Kocaeli... 16 Ocak 2017 | 247 Okunma Yeni yıl ve terör… 02 Ocak 2017 | 348 Okunma Suriye, Rusya ve İran’ın Afganistan’ı olur mu? 27 Aralık 2016 | 335 Okunma Hüzün ve gözyaşı… 26 Aralık 2016 | 198 Okunma Şehit babası! 19 Aralık 2016 | 202 Okunma Sabah Ankara 12 yaşında… 16 Aralık 2016 | 130 Okunma Dualara sığındık… 12 Aralık 2016 | 167 Okunma Siren uyarımız ses verdi 08 Aralık 2016 | 132 Okunma
TÜM YAZILARI