Burak Göral Kimdir?

Burak Göral...İstanbul doğumlu, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olmasına rağmen hep sinemanın içinde olmayı seçen bir film eleştirmeni/gazeteci/yazar/senarist.

Üniversite dergisi Genç Boyut'da sinema yazıları yazan Göral, Sinema Dergisi, Milliyet – ek yayınlar, Esquire dergisi, Yeni Yüzyıl – Café Pazar gibi yayınlarda düzenli olarak film eleştirisi ve sinema yazıları kaleme aldı.

Aynı dönem içinde yönetmen Yavuz Özkan’ın “Bir Erkeğin Anatomisi” adlı filminde yönetmen asistanlığı da yapan Göral, kısa bir süre radyo yapımcılığı yaptıktan sonra bazı sinema filmlerinde senaryo danışmanlıklarında bulunmuş, bir süre sonra da internet sektörüne geçmiştir.

Henüz youtube.com bile ortada yokken bir kısa metrajlı film ve video klip sitesi olan Neokanal.com’un içerik editörlüğüyle uğraşırken çeşitli yayınlarda sinema yazarlığını da sürdürmüştür. Bir dönem internette bazı sinema sitelerinin (superonline ve Veezy.com) editörlüğünü de yürüten Göral; kısa bir süre ATV’de yayınlanan “Pilli Bebek” adlı dizinin senaristlerinden biri olmuştur. Aynı yıl TRT radyosunda üç yıl boyunca süren ve haftalık olarak canlı seslendirilen “Aynı Çatı Altında” adlı bir aile dramasını da kaleme almıştır... Radyo stüdyosunda oyuncular tarafından canlı olarak oynanan ve bir nevi radyo tiyatrosu olan “Aynı Çatı Altında” toplam 150 bölüm sürmüştür.

Burak Göral, 2004’ten 2008 yılına kadar Posta gazetesinde düzenli olarak ve çeşitli dergi ve yayınlarda film eleştirmeniği yapmasının yanısıra, 2007 yılında Türkiye’nin tek DVD dergisi olan “DVD+”nın Genel Yayın Yönetmenliğini, “Home&Technology” dergisinde de editörlük yapmıştır.

Göral’ın yayımlanmış 3 sinema kitabı, çekilmiş 3 sinema filmi ("Gece 11.45", "Beni Unutma", "Bu İşte Bir Yalnızlık Var") senaryosu bulunmaktadır… Şu sıralar Arka Pencere adlı online sinema dergisinin kurucu ve yazarlarından biri olup çeşitli yayınlarda film eleştirmenliği yapmasının yanısıra Müjdat Gezen Kültür Merkezi Sinema Okulu’nda ve YAPIMLAB’da senaryo eğitmenliği ve proje bazında senaryo danışmanlığı yapmakta olup, Sözcü Gazetesi'nde köşe yazıları yazmaktadır.

Burak Göral

BAZI YAZILARI
İçimizdeki çocuğu korumak 04 Ağustos 2018 | 131 Okunma Altıncı filmde ve hâlâ çok iyi 28 Temmuz 2018 | 142 Okunma 10 yıl sonra tekrar Mamma Mia! 21 Temmuz 2018 | 2.181 Okunma Uzun ince bir binadayım! 14 Temmuz 2018 | 88 Okunma Boyu küçük, işlevi büyük bir kahraman! 07 Temmuz 2018 | 87 Okunma Meksika sınırında İslami terör! 30 Haziran 2018 | 116 Okunma İki hüzünlü hikaye kesişince 23 Haziran 2018 | 144 Okunma Şimdi sıra kadınlarda 16 Haziran 2018 | 135 Okunma Dinozorlu felaket filmi 09 Haziran 2018 | 72 Okunma Bazen yaşamak, başlı başına bir mahkumiyet! 02 Haziran 2018 | 83 Okunma
TÜM YAZILARI